Dortes opskrifter

Antal: 24 stk.

Ingredienser

50     g            gær

2½    dl           mælk

125   g            margarine, smeltet

1       spsk.     sukker

2                      æg

1        tsk.        salt

1       dl            rosiner, evt.

525   g            mel

                       

Boller

Beskrivelse

·        Margarinen smeltes, mælken blandes i.

·       Gæren opløse s i heri.

·         S alt, sukker, æg, rosiner og margarine røres i.

·        Eventuelle rosiner røres i.

·        Melet "slås" i af et par gange (skal være ret lind).

·        Hæver ca. 30 min.

·         S ættes på plade med ske.

·        Efterh æver ca. 20 min. - læg ikke noget over, klistrer og bliver flade.

·        Pensles med æg eller mælk.

·        Bages ved 220° i ca. 12 min. (i min ovn 225°).


Tip:   Kan fryses.                                    

Antal: 2 stk./4 pers.

Ingredienser
25     g            gær

2       dl           lunken vand

½      tsk         salt

5       dl           mel

1       spsk      olie

                        æg til pensling

Flütes

Beskrivelse

·      Gæren opløses i vandet.

·      De øvrige ingredienser røres i.

·      Dejen deles i 2 og formes til pølser.

·      Hæver 15 min.

·      Pensles med æg.

·      Bages ved 225° i 15 min.