Dortes opskrifter
Antal: 24 stk.
Ingredienser
50 g gær
2½ dl mælk
125 g margarine, smeltet
1 spsk. sukker
2 æg
1 tsk. salt
1 dl rosiner, evt.
525 g mel
Boller
Beskrivelse
· Margarinen smeltes, mælken blandes i.
· Gæren opløse s i heri.
· S alt, sukker, æg, rosiner og margarine røres i.
· Eventuelle rosiner røres i.
· Melet "slås" i af et par gange (skal være ret lind).
· Hæver ca. 30 min.
· S
ættes på plade med ske.
·
Efterh
æver ca. 20 min. - læg ikke noget over, klistrer og bliver flade.
· Pensles med æg eller mælk.
· Bages ved 220° i ca. 12 min. (i min ovn 225°).
Tip: Kan fryses.
Antal: 2 stk./4 pers.
Ingredienser
2 dl lunken vand
½ tsk salt
5 dl mel
1 spsk olie
æg til
pensling
Flütes
Beskrivelse
·
Gæren opløses i
vandet.
·
De øvrige
ingredienser røres i.
·
Dejen deles i 2
og formes til pølser.
·
Hæver 15 min.
·
Pensles med æg.
·
Bages ved 225° i
15 min.